A masszázs és a Deeksha

Ez a kombináció (masszázs és Deeksha), akkor született meg bennem, amikor a masszőr vizsgáim után éreztem, hogy szeretnék Deeksha-adóvá válni, és még többet adni a vendégeimnek. Valami olyat, ami nem csak a fizikai testet kényezteti és gyógyítja, hanem a lelket is ápolja, és ami hozzásegíti őket is ahhoz a rengeteg csodához és fizikai, lelki javuláshoz, amiben nekem is részem volt az évek során a Deeksha hatására.

A Deeksha energia Indiából származik, szankszrit eredetű szó, jelentése: Áldás. Ez az energia egy neurobiológiai folyamatot indít el az agyban, ezáltal a tudatossági szintet emeli. Az agy két oldalsó fali lebeny aktivitását csökkenti, a homlok lebeny aktivitását pedig növeli. Ezt amerikai kutatásokkal is igazolták. Az oldalsó lebenyekben található a belső zaj, a belső konfliktus, illetve az állandó párbeszéd. Biztos előfordult már veled, hogy épp pihennél, vagy kikapcsolnál, akár masszázs vagy meditáció közben is, de nem megy, mert állandóan csapong az elméd, talán épp tovább veszekszel valakivel, aki megbántott, akkor is, ha ő már nincs is jelen, esetleg a múlton illetve a jövőn gondolkodsz, rágódsz. Egyszemélyes párbeszédeket folytatsz, s így képtelen vagy megtapasztalni „ Azt ami van” , a jelent, az adott pillanatot, az örömöt. A Deeksha fogadásával ez az aktivitás elkezd csökkenni, és ezáltal az állandó belső párbeszéd és konfliktus is csökken. A homloklebeny aktivitása pedig növekedni kezd. A homloklebenyben található az Egység érzés, a teljesség érzése, a belső nyugalom és harmónia, a boldogság érzése és a meditáció.

Ez az energia nem gyógyító energia, de mivel a tudatossági szintet emeli, ezáltal az életünk, a kapcsolataink elkezdenek kivirágozni, gyógyulni, „mellékhatásaként” pedig fizikai gyógyulások mennek végbe, mivel ha a lelkünk boldog és oldódik a sérülésektől, a testünk is egészséges lesz. Békében leszünk magunkkal, ezáltal a környezetünkkel is.