Amit az energiaközpontokról tudni érdemes

Az energiáról és rezgésekről

Talán kezdhetjük azzal, hogy a fizika egyik törvénye is kimondja: „Az Univerzumban az energia sosem vész el csak átalakul.”
Tehát belegondolhatunk abba, hogy tényleg csakis az anyagi vagy más néven fizikai testünk létezik, mint egyetlen valóság? De mi van azzal az erővel ami e test megjelenési formája mögött létezik? A maga képességeivel, működésével, azzal az összetett energiarendszerrel ami nélkül a fizikai testünk nem létezhet. Három alapvető összetevőből áll:

  • Finom fizikai testek vagy energia testek
  • Energiaközpontok (csakrarendszer)
  • Energiacsatornák vagy másnéven nadik (a Kínai illetve a Japán kultúrában meridiánoknak hívják)

A nadikon (meridiánokon) keresztül áramlik az életenergia (Prána vagy másnéven Chi,) az energiaközpontokhoz, majd ezeken keresztül kapcsolódnak a szomszéd energiatest nadijaihoz, így táplálva életerővel egész szervezetünket.
Az energiaközpontokon keresztül gyógyító erőket, valamint tudatos vagy tudatalatti üzeneteket sugározhatunk, embereket, élethelyzeteket pozitív illetve negatív irányba befolyásolhatunk.
Ahhoz, hogy ezt a belső egységet és az ezzel együtt járó szeretetet, békét, erőt, kreativitást és tudást birtokolhassuk, az energiaközpontoknak  ki kell nyílniuk és harmonikusan kell működniük.

Amit az energiaközpontokról tudni érdemes:

Legelőször a Védák könyvében (a hinduk szent írásaiban) találkozhatunk ezek leírásaival, időszámításunk előtt a 3. évezredben.
A testünkben 7 fő energia központ (csakra) található, amik a gerincoszlopunk mentén helyezkednek el. Minden csakrához, különböző testrészek, mirigyek, tulajdonságok és érzelmek párosulnak. Ha ezen 7 központ közül valamelyik is diszharmonikusan illetve alul működik akkor az hatással van az életünkre, szervezetünkre, hangulatunkra.