Kundalíni jóga

“ Ha majd elkezded azt a tevékenységet, amellyel felébreszted a lelked, a lélek idegét, a te autódat a lélek fogja vezetni és nem a negatív ego. Ekkor megtaláltad magadban az Istent “ Y.B.
A Kundalíni jóga az egyik leggyorsabb módszer a test, az elme és a lélek kiegyensúlyozott viszonyának megteremtésére. Egy olyan gyakorlat, melyet több ezer éven keresztül a megvilágosodott lelkek megtapasztaltak és tovább adtak. Egy királyi jóga, melyet nem csak azok végezhettek akik aszkéták és a világtól elvonultan éltek. Egyensúlyt teremt a belső és a külső között, a semleges belső végtelenség és az aktív, szolgálatkész külső megnyilvánulása között. Ez az oka annak, hogy a Kundalíni jógát már a régi időkben is gyakorta uralkodók sora gyakorolta és adta tovább egymásnak.
Egyetlen kriyával azonnal elérheted a teljes fizikai, mentális és spirituális egyensúlyt. Teljességének, kiegyensúlyozottságának és energiájának köszönhetően nagyon hatékonyan működik. Ez a jóga a mindennapok jógája,minden emberé. Nem kell hozzá tökéletes fizikai állapot, hajlékonyság, előképzettség.
A kundalíni energia központja a gerincoszopban található, mellette a két fő idegcsatorna, melyeket idának és pingalának nevezünk, az idegrendszert táplálják a kundalíni energiával. A testünkben áramló kundalíni energia mellett hatalmas, még felhasználatlan kundalíni halmozódik a gerincoszlop negyedik csigolyája alatti tartályban. A kundalíni jóga gyakorlásnak hatására ezek a kiaknázatlan energiák megmozdulnak és emelkedni kezdenek a gerincoszlopban, míg a koponya tetejéhez nem érnek, aktíválva a tobozmirigy kiválasztását.
A Kundalíni jóga Yogi Bhajan tanításain alapul. Ezt az irányzatot sokáig nem tanították nyilvánosan, Indiában sem. 1969-ben az Egyesült Államokban kezdte el tanítani Yogi Bhajan, ahonnan a világ minden részére elterjedt. Az Ő szavait idézve:
“ Megosztom ezt a tudást, a teljes én megteremtésének tudományát..Minden emberi lénynek joga, hogy egészséges, boldog és szent életű lehessen. “
A Kundalíni jógában a kriya olyan testtartások, légzések és hangok sorozata, melyek úgy vannak összeállítva, hogy elősegítsék egy bizonyos állapot elérését. Amikor Kundalíni Kriyát végzel, annak ismétlése elvezet egy bizonyos, előrelátható és stabil állapthoz, a tudatosságod egy oldalához, melyet onnatól képes leszel uralni.
Egy kriyán belül használunk:
- Pranayamát, ami a légzés tudománya, a prána mozgásának irányítása légzési technikák által. Az elme a légzést követi, az elme ellenőrzésének kulcsa a légzés ellenőrzése.
- Mantrákat, melyek formulák, amik fizikai és metafizikai törvények alapján megváltoztatják az elme működési mintáit és kémiai folyamatait.
- Mudrákat, olyan kéztartásokat amik az energia áramlását és az ingereket lezárja, vagy lepecsételi és az agyba irányítja. A kéz minden egyes területe kapcsolatban van a test vagy az agy egy részével, melyek bizonyos érzelmeket vagy viselkedéseket képviselnek.
- Testzárakat – Bandákat – a testen alkalmazott zárak, melyek segítségével a gyakorló erőfeszítéseinek hatása megsokszorozódik, lehetővé teszik az egyensúlyi állapot kialakulását, melynek óriási hatása van a test és a lélek egész rendszerére.
A gyakorlat sor után mély relaxációt tartunk, majd meditcióval zárjuk a jóga órát.

Hozzájárulás : 3500 Ft / alk. (2 óra)
 

Jelenleg 2 program közül is választhatsz, amiket “offline” otthoni gyakorlással végezhetsz:

8 alkalmas Építsd fel Önmagad programsorozat, az energiaközpontok harmonizálása, lelki, szellemi és testi egyensúly megtapasztalása, a belső én felfedezése, megismerése.

Bérlet: 24 000 Ft

 

10 alkalmas Utadon  programsorozat, a belső gyermek gyógyulása, megismerése, alapvető tudatalatti programok felismerése, destruktív minták oldása, teremtés művészete.

Bérlet: 30.000 Ft

 

Ha valamelyik sorozat felkeltette az érdeklődésedet keress bizalommal, kérd a teljeskörű tájékoztatót és a leírást.

 

 

MINDEN VÉLEMÉNY SZÁMÍT!

Email cím (nem tesszük közzé) A kötelezően kitöltendő mezőket * karakterrel jelöljük

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>